Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Το νησί που βρίσκεται στη μέση του ωκεανού και επιτρέπεται η ανταλλαγή ερωτικών συντρόφων (Φωτογραφίες)

Το νησί που βρίσκεται στη μέση του ωκεανού και επιτρέπεται η ανταλλαγή ερωτικών συντρόφων (Φωτογραφίες)

 
Στην μέση του ωκεανού, βορειοδυτικά της Αυστραλίας, υπάρχει ένα νησί όπου πολλοί θα ήθελαν να επισκεφθούν για διακοπές αν μάθουν ότι το σεξ είναι εντελώς ελεύθερο.

Προλαβαίνουμε όσους έσπευσαν ήδη να κλείσουν εισιτήρια αφού η επαφή είναι ελεύθερη μόνο μεταξύ των μελών της κοινότητας. Εν ολίγοις, οποιαδήποτε γυναίκα (παντρεμένη ή μη) μπορεί να προσεγγίσει έναν άνδρα, να συνευρεθεί ερωτικά μαζί του και στη συνέχεια να πάει ο καθένας στη δουλειά του ή στο σπίτι του.

Πρόκειται για το νησί Τρομπριάντ που αποτελεί μέρος του συμπλέγματος των νησιών του Σολομώντα. Διοικητικά ανήκει στη Νέα Γουινέα αλλά οι κάτοικοί του φημίζονται για την χαλαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν το σεξ.

Δηλαδή δεν απασχολεί κανέναν εάν η σύζυγός του έχει επαφή με άλλο άνδρα. Δεν αποτελεί καν είδηση. Όπως λένε είναι απόλυτα φυσιολογικό. Ωστόσο, αυτή η "απλότητα" μπορεί να είναι αθώα αλλά έχει ως αποτέλεσμα να εξαπλώνονται με τρομακτική ταχύτητα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα όπως το είναι το AIDS.

Η αλήθεια είναι πως ο φωτογράφος Έρικ Λαφρόγκ εξεπλάγη με την απλότητα που προσεγγίζουν πολλά θέματα, ειδικά το σεξ, και την απαθανάτισε με την κάμερά του:
  • Click to enlarge image fylh1.jpg
  • Click to enlarge image fylh2.jpg
  • Click to enlarge image fylh3.jpg
  • Click to enlarge image fylh4.jpg
  •  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου