Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Επάγγελμα: Σύζυγος προς ενοικίαση

Ένας άνεργος υδραυλικός, 44 ετών, πριν δύο μήνες είχε την φαεινή ιδέα να δοκιμάσει την τύχη του σε ένα νέο για την χώρα μας επάγγελμα και όπως λέει ο ίδιος, για αρχή, πηγαίνει αρκετά καλά. Ο Λευτέρης Λοτσίστερο, που ζει στην Αθήνα, παντρεμένος και πατέρας μιας κόρης, δηλώνει στο protothema.gr ότι η ανεργία τον ώθησε να ασχοληθεί με ένα νέο επάγγελμα που το ονόμασε «ενοικίαση συζύγων»!

Ο κύριος Λοτσίστερο, μας εξηγεί ότι το ασυνήθιστο επάγγελμα άρχισε το 2007 από την Ιταλία και συγκεκριμένα από το Μιλάνο, όταν ένας άνεργος άντρας σκέφθηκε κάνοντας αυτό το επάγγελμα να λύσει το οικονομικό του πρόβλημα. Τώρα, όπως μας εξηγεί ο Έλληνας «σύζυγος προς ενοικίαση», ο οποίος διαθέτει και σελίδα στο Facebook, το επάγγελμα έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες στον κόσμο, όπως Καναδά, Αυστραλία και Κίνα και αποτελεί ήδη ένα διεθνές δίκτυο.

image (© c)
image (© c)



Τι κάνει όμως ένας σύζυγος προς ενοικίαση; Ποιες γυναίκες κατεξοχήν τον επιλέγουν και μπορούν αυτές οι γυναίκες, τουλάχιστον στη χώρα μας, να επιλέξουν μέσα από διαφορετικούς άντρες, εκείνον που πλησιάζει στις δικές τους προτιμήσεις;

Ο κ. Λευτέρης μας εξηγεί ότι στην Ελλάδα, οι «σύζυγοι προς ενοικίαση» προς το παρόν είναι λίγοι. Ο ίδιος εξυπηρετεί τα βόρεια προάστια και το κέντρο της Αθήνας, ενώ δύο συνεργάτες του εργάζονται σε Καλλιθέα και Περιστέρι. Ένας «σύζυγος» υπάρχει στην Θεσσαλονίκη και ενδιαφέρον για να ενταχθούν στο δίκτυο έχουν δείξει άντρες από Πάτρα, Κρήτη και Κεφαλονιά.
image (© c)


Ο ίδιος μας ξεκαθαρίζει ότι «οι σύζυγοι προς ενοικίαση» δεν κάνουν τίποτα «πονηρό», ούτε διανυκτερεύουν με τις γυναίκες για τις οποίες εργάζονται. Συνήθως τους επιλέγουν κυρίες από 35 μέχρι 70 ετών, διαζευγμένες ή χήρες, οι οποίες χρειάζονται έναν άντρα για τις «αντρικές» δουλειές του σπιτιού. Ο κ. Λευτέρης μας λέει ότι του ζητούν να επισκευάσει πράγματα που έχουν χαλάσει μέσα στο σπίτι ή να κατεβάσει τα χαλιά από το πατάρι!

Σε μια περίπτωση όμως μια μητέρα τον επέλεξε για να παραστεί σε σχολική γιορτή δίπλα σε αυτή και το παιδί της, επειδή δεν υπήρχε πατέρας στην οικογένεια! Μια άλλη συγκινητική περίπτωση είναι η ιστορία μιας γυναίκας που έχασε το μονάκριβο παιδί της και η ίδια πάσχει από ανίατη ασθένεια.
image (© c)


Όπως μας εξηγεί ο κ. Λευτέρης όταν την επισκέφθηκε στο σπίτι για να κάνει κάποιες δουλειές που εκείνη δεν είχε την δυνατότητα και τις δυνάμεις να τις εκτελέσει, τον παρακάλεσε να μείνει μερικές ώρες παραπάνω, απλά για να έχει μαζί του μια ανθρώπινη συζήτηση... Ο ίδιος τονίζει ότι έμεινε με την γυναίκα περίπου τρεις ώρες συζητώντας και δεν δέχθηκε να πάρει τα επιπλέον χρήματα που εκείνη του προσέφερε.

Ο «σύζυγος προς ενοικίαση» διευκρινίζει ότι ακόμα δεν του έχει ζητηθεί να συνοδεύσει κάποια γυναίκα σε βραδινή έξοδο, αλλά, αν του ζητηθεί, θα το κάνει μετά χαράς.
image (© c)


Επίσης μας αναφέρει ότι υπάρχουν και ζευγάρια που ζητούν την βοήθεια των συζύγων προς ενοικίαση για να κάνουν τις «χοντρές» δουλειές μέσα στο σπίτι, επειδή ο σύζυγος είναι πολυάσχολος και δεν έχει χρόνο!


Οι γυναίκες που θέλουν να επιλέξουν ένα σύζυγο προς ενοικίαση και να μάθουν το κόστος αυτής της υπηρεσίας μπορούν να απευθύνονται στην αντίστοιχη σελίδα στο Facebook.



Πάντως, σε ερώτησή μας για το αν η γυναίκα του ζηλεύει που ο ίδιος «έχει και άλλες γυναίκες» κατά καιρούς ως «σύζυγος προς ενοικίαση», ο κ. Λευτέρης απάντησε με άνεση ότι η γυναίκα του δεν ζηλεύει, επειδή γνωρίζει ότι αυτό που κάνει ο άντρας της είναι απλά ένα επάγγελμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου